Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Wheat is the most important cereal crop of world population which is the cheapest and principal source of carbohydrates and proteins in our daily diet. It is one of the leading cereal grain produced, consumed and processed in the country. In developing countries like Pakistan wheat is consumed as staple food. Quality characteristics of wheat are determined by different physiochemical and rheological analysis. Mostly AACC methods are used for testing and evaluating the quality of wheat but these methods are expensive, time consuming and cause destruction of samples. Fourier transforms infrared (FTIR) spectroscopy is one of the most important tools used for analyzing wheat for different physical and chemical tests. This method is rapid and sensitive with a great variety of sampling techniques and instrumentation is inexpensive. The infrared absorption spectrum of a compound is probably its unique physical property and samples can be evaluated on its basis. The aim of the recent study is to identify different wheat varieties for different quality parameters through FTIR and their advantages over standard methods.