Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
There has long been interest in the flow of fluids through permeable aqui- fers. Stratigraphic trapping of oil and gas by permeability changes in an aquifer and the amounts of hydrocarbons so trapped are major concerns to the oil industry. The variations of aquifer width and geometry and of the positions in an aquifer where hydrocarbons can be trapped by hydro- dynamic forces are intimately intertwined in determining the shape, and thus the volume, of hydrocarbons. Perhaps the seminal work in this area is reflected by King Hubbert's massive review paper "Entrapment of Petroleum under Hydrodynamic Conditions" (Am. Assoc. Pet. Geol. Bull. 37(8), 1954-2026, 1953), in which a wide variety of effects, such as capillarity, buoyancy, surface tension, and salinity of water, are incorporated as basic factors influenc- ing the positioning and shaping of hydrocarbon masses in hydrodynami- cally active aquifers. In those days, while the basic physics could readily be appreciated, development of a detailed quantitative understanding of the interplay of the various factors in controlling or modulating hydro- dynamic shapes was severely limited by computer abilities. Indeed, Hub- bert actually constructed and photographed physical models, using alcohol and water, to illustrate basic concepts. It is difficult to obtain an appreciation of the behavior of flow geometries from such experiments when all factors are permitted to vary simultaneously.