Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending (in België) aan op alles gedurende de hele maand januari.
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending (in België) aan op alles gedurende de hele maand januari.
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Holy Food

Recipes and Foodways from Cults, Communes, and New Religious Movements

Christina Ward
Paperback | Engels
€ 37,95
+ 75 punten
Uitvoering
Pre-order nu, verschijningsdatum onbekend
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
In januari gratis thuislevering in België (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Holy Food explores the influence of newer and unorthodox beliefs on modern American food. Beginning with the infamous strawberry shortcake that sated visitors to the Oneida Community in the late 1800s to the celebratory cakes of the Unarius practitioners in present-day California, Ward shows us a range of feasting and fasting.
Religious beliefs have been the source of food "rules" since Pythagoras told his followers not to eat beans (they contain souls), Kosher and Halal rules forbade the shrimp cocktail (shellfish are scavengers, or maybe G-d just said "no"), and a long-ago Pope forbade Catholics to eat meat on Fridays (one should fast to atone for committed sins). In America, where the freedom to believe whatever you want and worship the god of not only of your own choice but of your own making embraced old traditions and invented new ones.
Holy Food looks at how the explosion of new religious movements since the Great Awakening birthed a cottage industry of food fads that gained mainstream acceptance. And at the obscure sects and non-religious communities of the 20th Century that dabbled in vague spirituality that used food to both entice and control followers. Ward skillfully navigates between her vast cookbook collection, academic texts, and interviews to make sharp observations and new insights in this highly readable journey through the American kitchen.
Included are examples of rare cookbooks, interviews, and updated versions of holy recipes, and a lively narrative that weaves it all together.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
240
Taal:
Engels

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9781934170861
Verschijningsdatum:
22/01/2022
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
Trade paperback (VS)
Afmetingen:
178 mm x 254 mm
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 75 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
SOLDEN

30% korting

op een mooie selectie boeken en papierwaren
SOLDEN
Solden: 30% korting op boeken en papierwaren
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.