Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Holy Food explores the influence of newer and unorthodox beliefs on modern American food. Beginning with the infamous strawberry shortcake that sated visitors to the Oneida Community in the late 1800s to the celebratory cakes of the Unarius practitioners in present-day California, Ward shows us a range of feasting and fasting. Religious beliefs have been the source of food "rules" since Pythagoras told his followers not to eat beans (they contain souls), Kosher and Halal rules forbade the shrimp cocktail (shellfish are scavengers, or maybe G-d just said "no"), and a long-ago Pope forbade Catholics to eat meat on Fridays (one should fast to atone for committed sins). In America, where the freedom to believe whatever you want and worship the god of not only of your own choice but of your own making embraced old traditions and invented new ones. Holy Food looks at how the explosion of new religious movements since the Great Awakening birthed a cottage industry of food fads that gained mainstream acceptance. And at the obscure sects and non-religious communities of the 20th Century that dabbled in vague spirituality that used food to both entice and control followers. Ward skillfully navigates between her vast cookbook collection, academic texts, and interviews to make sharp observations and new insights in this highly readable journey through the American kitchen. Included are examples of rare cookbooks, interviews, and updated versions of holy recipes, and a lively narrative that weaves it all together.