Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Dit boek is voor iedereen die niet alleen in de herfst paddenstoelen wil plukken, maar twaalf maanden per jaar op een geruisloze jacht wil gaan. Het beschrijft de meest voorkomende eetbare en medicinale pad¬denstoelen van Nederland. Sterker nog. het behandelt de meeste eetbare paddenstoelen van Europa. Of je nu in Spanje de bergen of weilanden in gaat of in Bulgarije op vakantie bent. Met dit boek en een veldgids kom je de meest geplukte paddenstoelen tegen in heel Europa. Maar laten we beginnen in Neder¬land. Want elke maand is er wel wat te scoren in bos of park.
Naast heerlijke en eenvoudige recepten van Edwin zelf, wordt ieder seizoen afgesloten met bijzondere recepten van Merijn van Berlo, chef van restaurant Choux.
Edwin Florès is een vooraanstaand wild¬plukker, boer en pionier op het gebied van eetbare natuur in Nederland. Met een passie voor het ontdekken en delen van wilde eet¬bare planten en paddenstoelen heeft hij zijn kennis en ervaring gebundeld in meerdere boeken, waaronder Het grote wildplukboek, Paddenstoelen en Het wildplukkookboek.
Als oprichter van Casa Foresta, een kenniscentrum voor eetbare natuur, organiseert Florès diverse workshops en cursussen gericht op wildplukken en eetbare paddenstoelen. Zijn expertise en enthousiasme hebben hem tot een veelgevraagd spreker en gids gemaakt voor zowel culinaire professionals als natuurliefhebbers, die meer willen leren over de rijkdom van eetbare wilde flora en fungi wereld. Daarnaast werkt hij nauw samen met gerenommeerde chef-koks zoals Joris Bijdendijk (Rijks Restaurant), Merijn van Berlo (Choux), Emille van der Staak (de Nieuwe Winkel) en Bas van Kranen (Flore).