Onze Vivlio e-readers ondervinden momenteel synchronisatieproblemen. We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Onze excuses voor het ongemak!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Onze Vivlio e-readers ondervinden momenteel synchronisatieproblemen. We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Onze excuses voor het ongemak!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Grain and Fire

A History of Baking in the American South

Rebecca Sharpless
Hardcover | Engels
€ 44,45
+ 88 punten
Levering 2 à 3 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

While a luscious layer cake may exemplify the towering glory of southern baking, like everything about the American South, baking is far more complicated than it seems. Rebecca Sharpless here weaves a brilliant chronicle, vast in perspective and entertaining in detail, revealing how three global food traditions--Indigenous American, European, and African--collided with and merged in the economies, cultures, and foodways of the South to create what we know as the southern baking tradition.

Recognizing that sentiments around southern baking run deep, Sharpless takes delight in deflating stereotypes as she delves into the surprising realities underlying the creation and consumption of baked goods. People who controlled the food supply in the South used baking to reinforce their power and make social distinctions. Who used white cornmeal and who used yellow, who put sugar in their cornbread and who did not had traditional meanings for southerners, as did the proportions of flour, fat, and liquid in biscuits. By the twentieth century, however, the popularity of convenience foods and mixes exploded in the region, as it did nationwide. Still, while some regional distinctions have waned, baking in the South continues to be a remarkable, and remarkably tasty, source of identity and entrepreneurship.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
344
Taal:
Engels

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9781469668369
Verschijningsdatum:
28/06/2022
Uitvoering:
Hardcover
Formaat:
Genaaid
Afmetingen:
163 mm x 241 mm
Gewicht:
589 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 88 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.