Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
With increasingly globalised markets, changing consumer preferences and the steady development of technologies influencing food trade flows, safety and quality concerns have triggered the development of new forms of global (food) governance. Since its creation in 1995, the World Trade Organization (WTO) has succeeded in providing a multilateral legal framework for the development of regulatory practices through its multiple agreements. Similarly, the continuing importance of regional and bilateral trade agreements, such as in the European Union and in Switzerland, has enhanced WTO's accomplishments through a comprehensive and dynamic set of international rules and standards for trade. However, the changing trends in the production and distribution of food products have questioned the effectiveness of the regulatory status quo. This book addresses the legal aspects of the current global architecture for food governance, particularly with regard to the role of international standards. In doing so, this work attempts at mapping the implications of domestic food measures in international trade law.