Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
This book describes various sources of creating genetic variations such as hybridization, induced mutations and hybrid mutations (hybridization followed by induced mutations) in lentil (Lens culinaris Medick.). Hierarchical (Nested) design was used to assess genetic variation for various morphological traits (days to flower, days to mature, plant height, number of pods per plant, 100-seed weight, biological yield, seed yield and harvest index) from segregating populations of lentil. The results indicated that hybrid mutations are the best source of creating genetic variability in lentil. It also spot light on Fusarium wilt and its resistance in lentil. A disease scale for Fusarium wilt was developed to measure disease incidence in lentil that can be used as reference in future breeding programs of lentil.