Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The present work deals with variability, correlation, path-coefficient and selection index for eleven quantitative characters in chickpea. Variability of the studied characters exhibited that they were quantitative in nature and under polygenic control. For all the characters phenotypic variation was greater than those of environmental components of variation. Phenotypic coefficients of variability (PCV) in general were higher than the estimates of genotypic coefficient of variability (GCV) for all the characters, which suggested that the apparent variation is not only due to the genotypes but also due to the influence of environment. The heritability, genetic advance (GA) and genetic advance as percentage of mean (GA %) estimates in the present investigation were found to be low which indicates that the scope for improving traits through selection is limited. SW/P was positively correlated with DMF, NPBMF, NSBMF, PWFD, PdW/P, and NS/P both at phenotypic and genotypic levels. Path coefficient analyses indicated that PdW/P and NS/P having high positive direct effect on yield were the major contributors to SW/P.