Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Mungbean (Vigna radiata L.) is one of the important legumes and a well-known economic crop in tropical and subtropical countries. It belongs to the family Leguminosae with diploid chromosome number 2n = 2x = 22. (Smart 1990).and is native to Indo-Burma (Myanmar) region of Asia. The primary gene center of diversity for mungbean was suggested to be the central Asian region (Vavilov, 1951) with India as the gene center and probable center of domestication (Smartt, 1985).So India is considered as its land of origin (Loh and Stacey, 2003). It has several synonyms like greengram, moong, goldengram, oregon pea, chickasono pea, chickasaw pea and chiroko It is short-stature, less than 1.25 m, depending on the variety and growing conditions (Watt et al. 1977). It is a pulse or food legume crop used primarily as dried seed and occasionally as forage or green pods and seeds for vegetables (Lawn 1995). On a dry-weight basis it contains 25 to 28% protein, 1.0 to 1.5% fats, 3.5 to 4.5% fiber, 4.5 to 5.5% ash and 60 to 65% carbohydrate (Lawn and Ahn, 1985).