Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending (in België) aan op alles gedurende de hele maand januari.
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending (in België) aan op alles gedurende de hele maand januari.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
In januari gratis thuislevering in België (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel
Omschrijving
In the spring of 1968, the English faculty at the University of Wisconsin-Madison (UW) voted to remedialize the first semester of its required freshman composition course, English 101. The following year, it eliminated outright the second semester course, English 102. For the next quarter-century, UW had no real campus-wide writing requirement, putting it out of step with its peer institutions and preventing it from fully joining the \u201ccomposition revolution\u201d of the 1970s. In From Form to Meaning, David Fleming chronicles these events, situating them against the backdrop of late 1960s student radicalism and within the wider changes taking place in U.S. higher education at the time. Fleming begins with the founding of UW in 1848. He examines the rhetorical education provided in the universityÆs first half-century, the birth of a required, two semester composition course in 1898, faculty experimentation with that course in the 1920s and 1930s, and the rise of a massive \u201ccurrent-traditional\u201d writing program, staffed primarily by graduate teaching assistants (TAs), after World War II. He then reveals how, starting around 1965, tensions between faculty and TAs concerning English 101-102 began to mount. By 1969, as the TAs were trying to take over the committee that supervised the course, the English faculty simply abandoned its long-standing commitment to freshman writing. In telling the story of compositionÆs demise at UW, Fleming shows how contributing factors--the growing reliance on TAs; the questioning of traditional curricula by young instructors and their students; the disinterest of faculty in teaching and administering general education courses--were part of a larger shift affecting universities nationally. He also connects the events of this period to the long, embattled history of freshman composition in the United States. And he offers his own thoughts on the qualities of the course that have allowed it to survive and regenerate for over 125 years.