Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
After centuries of neglect, the ethics of food are back with a vengeance. Justice for food workers and small farmers has joined the rising tide of concern over the impact of industrial agriculture on food animals and the broader environment, all while a global epidemic of obesity-related diseases threatens to overwhelm modern health systems. An emerging worldwide social movement has turned to local and organic foods, and struggles to exploit widespread concern over the next wave of genetic engineering or nanotechnologies applied to food. Paul B. Thompson's book applies the rigor of philosophy to key topics in the first comprehensive study explore interconnections hidden deep within this welter of issues. Bringing to bear more than thirty years of experience working closely with farmers, agricultural researchers and food system activists, he explores the eclipse of food ethics during the rise of nutritional science, and examines the reasons for its sudden re-emergence in the era of diet-based disease. Thompson discusses social injustice in the food systems of developed economies and shows how we have missed the key insights for understanding food ethics in the developing world. His discussions of animal production and the environmental impact of agriculture break new ground where most philosophers would least expect it. By emphasizing the integration of these issues, Thompson not only brings a comprehensive philosophical approach to moral issues in the production, processing, distribution, and consumption of food -- he introduces a fresh way to think about practical ethics that will have implications in other areas of applied philosophy.