Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Since its inception over two millennia ago, the spice trade has connected and transformed the environments, politics, cultures, and cuisines of vastly different societies around the world. The 'magical' qualities of spices mean they offer more than a mere food flavoring, often evoking memories of childhood events or specific festivals. Although spices are frequently found in our kitchen cupboards, how they get there has something of a mythical allure. In this ethnographically rich and insightful study, the authors embark on a journey of demystification that starts in the Sino-Vietnamese uplands with three spices - star anise, black cardamom, and cassia (cinnamon) - and ends on dining tables across the globe. This book foregrounds the experiences of ethnic minority farmers cultivating these spices, highlighting nuanced entanglements among livelihoods, environment, ethnic identity, and external pressures, as well as other factors at play. It then investigates the complex commodity chains that move and transform these spices from upland smallholdings and forests in this frontier to global markets, mapping the flows of spices, identifying the numerous actors involved, and teasing out critical power imbalances. Finally, it focuses on value-creation and the commoditization of these spices across a spectrum of people and places. This rich and carefully integrated volume offers new insights into upland frontier livelihoods and the ongoing implications of the contemporary agrarian transition. Moreover, it bridges the gap in our knowledge regarding how these specific spices, cultivated for centuries in the mountainous Sino-Vietnamese uplands, become everyday ingredients in Global North food, cosmetics, and medicines. Links to online resources, including story maps, provide further insights and visual highlights.