Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Eighteenth-century anatomist Honoré Fragonard's écorchés--preserved dissected real animal and human cadavers--are extraordinary works of virtuosic skill that have survived nearly two and a half centuries in the Fragonard Museum in Alfort, on the outskirts of Paris. Like the superb anatomical preparations made by the renowned seventeenth- to eighteenth-century anatomist Frederik Ruysch, Fragonard's specimens challenge our understanding of historical science, Western culture, and the display of the dead. A desiccated rider mounted atop a galloping horse, wondrous demonstrations of animal anatomy: these impressive spectacles of permanently preserved bodies are still on display in the stunning collection of the Fragonard Museum. Intriguing, strange, and the rarest of rare, Fragonard's écorchés are specimens from a realm that exists between art and science and are the historical precursor of modern-day plastinated anatomical specimens popularly exhibited worldwide.