Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Food Heritage and Nationalism in Europe

Hardcover | Engels | Critical Heritages of Europe
€ 182,45
+ 364 punten
Levering 1 à 2 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
In januari gratis thuislevering in België (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Food Heritage and Nationalism in Europe contends that food is a fundamental element of heritage, and a particularly important one in times of crisis. Arguing that food, taste, cuisine and gastronomy are crucial markers of identity that are inherently connected to constructions of place, tradition and the past, the book demonstrates how they play a role in intangible, as well as tangible, heritage.

Featuring contributions from experts working across Europe and beyond, and adopting a strong historical and transnational perspective, the book examines the various ways in which food can be understood and used as heritage. Including explorations of imperial spaces, migrations and diasporas; the role of commercialisation processes, and institutional practices within political and cultural domains, this volume considers all aspects of this complex issue. Arguing that the various European cuisines are the result of exchanges, hybridities and complex historical processes, Porciani and the chapter authors offer up a new way of deconstructing banal nationalism and of moving away from the idea of static identities.

Suggesting a new and different approach to the idea of so-called national cuisines, Food Heritage and Nationalism in Europe will be a compelling read for academic audiences in museum and heritage studies, cultural and food studies, anthropology and history.

Chapters 1, 2, 4, 6, and 12of this book are freely available as downloadable Open Access PDFs at http: //www.taylorfrancis.com under a Creative Commons Attribution-Non Commercial-No Derivatives (CC-BY-NC-ND) 4.0 license.

Specificaties

Betrokkenen

Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
222
Taal:
Engels
Reeks:

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9780367234157
Verschijningsdatum:
13/11/2019
Uitvoering:
Hardcover
Formaat:
Genaaid
Afmetingen:
152 mm x 236 mm
Gewicht:
476 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 364 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
SOLDEN

30% korting

op een mooie selectie boeken en papierwaren
SOLDEN
Solden: 30% korting op boeken en papierwaren
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.