
Voedingsbedrijven worden al langer dan vandaag geconfronteerd met food defense problematieken. Individuen of groepen die het niet goed menen, kunnen hierdoor de algemene bedrijfsvoering grondig in de war sturen. Aangezien elk voedingsbedrijf verantwoordelijk is voor de producten die het op de markt zet, moet er absoluut iets gedaan worden tegen elke opzettelijke actie, die leidt tot een voedselveiligheidsprobleem. Ondertussen zijn veel bedrijven in de keten aan de slag gegaan, met als doel de bescherming van hun producten en processen, maar ook hun infrastructuur, imago …
Dit boek is een leidraad voor iedereen die saboteurs een stapje voor wil zijn. Naast een aantal verduidelijkingen rond de definitie van food defense en de evolutie hiervan in functie van de tijd, vormt dit boek vooral een inspiratiebron bij het opzetten van een eigen risicoanalyse, waarbij dreigingen en kwetsbaarheden in kaart worden gebracht, om eindelijk tot een aantal prioriteiten te komen, die leiden tot de realisatie van een betere bescherming. Tot slot zijn ook een reeks beveiligingsmaatregelen mee opgenomen.
We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.