• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Food, 21

The History of Taste

Freedman Paul
Hardcover | Engels | California Studies in Food and Culture | nr. 21
€ 69,45
+ 138 punten
Verwachte leverdatum onbekend
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Prijzen

  • James Beard Foundation Book Awards (Reference Boty) 2008
    Short-listed
  • IACP Crystal Whisk Award (Food Reference) 2008
    Winnaar

Omschrijving

This richly illustrated book is the first to apply the discoveries of the new generation of food historians to the pleasures of dining and the culinary accomplishments of diverse civilizations, past and present. Editor Paul Freedman has gathered essays by French, German, Belgian, American, and British historians to present a comprehensive, chronological history of taste from prehistory to the present day. The authors explore the early repertoire of sweet tastes; the distinctive contributions made by classical antiquity and China; the subtle, sophisticated, and varied group of food customs created by the Islamic civilizations of Iberia, the Arabian desert, Persia, and Byzantium; the magnificent cuisine of the Middle Ages, influenced by Rome and adapted from Islamic Spain, Africa, and the Middle East; the decisive break with highly spiced food traditions after the Renaissance and the new focus on primary ingredients and products from the New World; French cuisine's rise to dominance in Europe and America; the evolution of modern restaurant dining, modern agriculture, and technological developments; and today's tastes, which employ few rules and exhibit a glorious eclecticism. The result is the enthralling story not only of what sustains us but also of what makes us feel alive.

Copub: Thames & Hudson

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
368
Taal:
Engels
Reeks:
Reeksnummer:
nr. 21

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9780520254763
Verschijningsdatum:
1/11/2007
Uitvoering:
Hardcover
Formaat:
Genaaid
Afmetingen:
209 mm x 265 mm
Gewicht:
1651 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 138 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.