Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
In this book the author presents selected challenges of thermal-hydraulics modeling of two-phase flows in minichannels with change of phase. These encompass the common modeling of flow boiling and flow condensation using the same expression. Approaches to model these two respective cases show, however, that experimental data show different results to those obtained by methods of calculation of heat transfer coefficient for respective cases. Partially that can be devoted to the fact that there are non-adiabatic effects present in both types of phase change phenomena which modify the pressure drop due to friction, responsible for appropriate modelling. The modification of interface shear stresses between flow boiling and flow condensation in case of annular flow structure may be considered through incorporation of the so called blowing parameter, which differentiates between these two modes of heat transfer. On the other hand, in case of bubbly flows, the generation of bubbles also modifies the friction pressure drop by the influence of heat flux. Presented are also the results of a peculiar M-shape distribution of heat transfer coefficient specific to flow boiling in minichannels. Finally, some attention is devoted to mathematical modeling of dryout phenomena. A five equation model enabling determination of the dryout location is presented, where the mass balance equations for liquid film, droplets and gas are supplemented by momentum equations for liquid film and two-phase core.