Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Fish and Chips

A History

Panikos Panayi
Hardcover | Engels
€ 25,45
+ 50 punten
Uitvoering
Verwachte leverdatum onbekend
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Deep-fried in facts and cultural insight, a mouth-watering history of this briny staple--complete with salt and vinegar, mushy peas, and tartar sauce.

Double-decker buses, bowler hats, and cricket may be synonymous with British culture, but when it comes to their cuisine, nothing comes to mind faster than fish and chips. Sprinkled with salt and vinegar and often accompanied by mushy peas, fish and chips were the original British fast food. In this innovative book, Panikos Panayi unwraps the history of Britain's most popular takeout, relating a story that brings up complicated issues of class, identity, and development.

Investigating the origins of eating fish and potatoes in Britain, Panayi describes the birth of the meal itself, telling how fried fish was first introduced and sold by immigrant Jews before it spread to the British working classes in the early nineteenth century. He then moves on to the technological and economic advances that led to its mass consumption and explores the height of fish and chips' popularity in the first half of the twentieth century and how it has remained a favorite today, despite the arrival of new contenders for the title of Britain's national dish. Revealing its wider ethnic affiliations within the country, he examines how migrant communities such as Italians came to dominate the fish and chip trade in the twentieth century.

Brimming with facts, anecdotes, and images of historical and modern examples of this batter-dipped meal, Fish and Chips will appeal to all foodies who love this quintessentially British dish.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
176
Taal:
Engels

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9781780233611
Verschijningsdatum:
15/11/2014
Uitvoering:
Hardcover
Formaat:
Ongenaaid / garenloos gebonden
Afmetingen:
154 mm x 220 mm
Gewicht:
340 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 50 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.