Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Finger millet (Eleusine coracana) a staple food crop is well known as a super cereal for its excellent nutritional value, long term storage potential, and ethnomedicinal characteristics. Finger millet is nutritionally superior to rice and wheat and it provides cheap source of proteins, minerals, and vitamins to the rural population in soil having poor water holding capacity. Finger millet is especially valuable as it contains the amino acid methionine, which is lacking in the diets of hundreds of millions of the poor who live on starchy staples such as cassava, plantain, polished rice, or maize meal. Saline soil water inhibits plant growth by an osmotic effect, which reduces the ability of the plants to take up water by ion excess, which affects the plants. It was established that high salinity affects plants in several ways: water stress, ion toxicity, nutritional disorders, oxidative stress, alteration in the metabolic processes, membrane disorganization, reduction of cell division and expansion, genotoxicity. Together, these effects reduced plant growth development and survival.