Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The book contains research results obtained by applying Bejan's Constructal Theory to the study and therefore the optimization of fins, focusing on T-shaped and Y-shaped ones. Heat transfer from finned surfaces is an example of combined heat transfer natural or forced convection on the external parts of the fin, and conducting along the fin. Fin's heat exchange is rather complex, because of variation of both temperature along the fin and convective heat transfer coefficient. Furthermore possible presence of more fins invested by the same fluid flow has to be considered. Classical fin theory tried to reduce the coupled heat transfer problem to a one-dimensional problem by defining an average temperature of the fin and writing equations using this parameter. However, it was shown that this approach cannot be used because of the effects of two-dimensional heat transfer, especially in the presence of short fins. CFD codes offer the possibility to consider bi-dimensional (and more generally, three-dimensional) effects and then a more real approach to the physic phenomena of finned surface's heat exchange. A commercial CFD code was used to analyse the case of heat exchange in presence of T-shaped fins, following an approach suggested by Bejan's Constructal Theory. The comparative results showed a significant agreement with previous research taken as a reference, and this result allows for the application of this approach to a wider range of systems. T-shaped optimized fin geometry is the starting point for further research. Starting from the optimal results (T-shape optimized fins), we show the trend of the assessment parameter (the dimensionless conductance) in function of the angle a between the two horizontal arms of the fin. A value for a, 90°