• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Evaluation of Certain Food Additives

Seventy-Ninth Report of the Joint Fao/Who Expert Committee on Food Additives

World Health Organization
Paperback | Engels | WHO Technical Report | nr. 990
€ 51,95
+ 103 punten
Levering 1 à 2 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

This report represents the conclusions of a Joint FAO/WHO Expert Committee convened to evaluate the safety of various food additives, including flavoring agents, and to prepare specifications for identity and purity.

The first part of the report contains a general discussion of the principles governing the toxicological evaluation of and assessment of dietary exposure to food additives, including flavoring agents. A summary follows of the Committee's evaluations of technical, toxicological and dietary exposure data for eight food additives (Benzoe tonkinensis; carrageenan; citric and fatty acid esters of glycerol; gardenia yellow; lutein esters from Tagetes erecta; octenyl succinic acid-modified gum arabic; octenyl succinic acid-modified starch; paprika extract; and pectin) and eight groups of flavoring agents (aliphatic and alicyclic hydrocarbons; aliphatic and aromatic ethers; ionones and structurally related substances; miscellaneous nitrogen-containing substances; monocyclic and bicyclic secondary alcohols, ketones and related esters; phenol and phenol derivatives; phenyl-substituted aliphatic alcohols and related aldehydes and esters; and sulfur-containing heterocyclic compounds).

Specifications for the following food additives were revised: citric acid; gellan gum; polyoxyethylene (20) sorbitan monostearate; potassium aluminium silicate; and Quillaia extract (Type 2).

Annexed to the report are tables summarizing the Committee's recommendations for dietary exposures to and toxicological evaluations of all of the food additives and flavoring agents considered at this meeting.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
109
Taal:
Engels
Reeks:
Reeksnummer:
nr. 990

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9789241209908
Verschijningsdatum:
8/09/2015
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
Trade paperback (VS)
Afmetingen:
155 mm x 236 mm
Gewicht:
317 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 103 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
AANGERADEN

Alles voor een vliegende start

op school en op kantoor
AANGERADEN
Tips voor een vliegende start
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.