Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
An ethnobotanical study was undertaken in year 2014 - 2015, in Miranjani Hill to record information on medicinal plants from Miranjani Hill to identify medicinal plants that used for treating diseases. Inhabitants of Miranjani Hill, especially old people; who were the main informants were interviewed during field trips by using different types of questionnaires. People were interviewed and botanical name, common name, part used and medicinal uses were recorded.The study identified and recorded 27 plants species from 36 plant families used for treating diseases in Miranjani Hills. The Asteraceae was the most represented plant family having 6 species ,followed by Apiaceae , Balsaminaceae, Ranunculaceae, Rosaceae 2 species each, followed by Amaranthaceae, Berberidaceae, Saxifragaceae, Cannabaceae, Sapindaceae, Euphorbiaceae, Araliaceae, Convolvulaceae, Fabaceae, Cryptogrammataceae, Paeoniaceae, Plantaginaceae, Podophyllaceae, Punicaceae, Polygonaceae, Buxaceae, Solanaceae, Taxaceae, Scrophlariaceae, Valerianaceae, Violaceae, Rutaceae 1 species each . The leaves 31% was the most commonly used plant part, followed by flower and root (12% each), then followed by fruit, stem and seed.