Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The oral cavity is said to be the mirror of systemic diseases and many systemic diseases may be identified on the basis of oral manifestation alone. With the advent of sensitive immunochemical assay, the composition profile of human salivary secretion has been expanding considerably. The establishment of range of normal values for a variety of intrinsic and extrinsic salivary components represents an initial step to use saliva as a diagnostic tool to assess oral health status. Diabetes mellitus is one such complex, multifactorial genetic disorder of unknown etiology characterized by increased insulin secretion. The oral manifestations in diabetic patients are decreased salivation, painful burning mouth and increased severity and prevalence of periodontal disease. The following study was conducted to estimate whole saliva constituents in patients with diabetes mellitus and to find a possible correlation with periodontal disease. The results obtained from the study showed a marked increase in the concentrations of the whole salivary parameters studied in the diabetic group with periodontal disease in comparison to the nondiabetic groups with and without periodontal disease.