Ergospirometrie in je klinische praktijk is een toegankelijk en compleet naslagwerk voor zowel beginnende als ervaren zorgverleners die zich willen verdiepen in ergospirometrie.
Dit boek is opgebouwd uit twee delen.
Het eerste deel biedt een diepgaande, maar to the point theoretische basis. Hierin komen onderwerpen zoals de benodigde apparatuur en testprocedures, indicaties en contra-indicaties, en de verschillende parameters met hun interpretatie aan bod.
In het tweede deel wordt de lezer ondergedompeld in de klinische praktijk. Een reeks klinische casussen wordt in detail uitgewerkt, met nadruk op specifieke aandachtspunten die kenmerkend zijn voor een bepaalde pathologie.
Iedereen die geïnteresseerd is in ergospirometrie of werkt met patiënten die te maken hebben met inspanningsgeïnduceerde kortademigheid, zal veel waarde vinden in dit boek. Dat geldt met name voor artsen (pneumologen, cardiologen, sportartsen), maar ook voor verpleegkundigen en laboranten die betrokken zijn bij de uitvoering van een ergospirometrie.
Dankzij de laagdrempelige opzet is het boek ook uitermate geschikt voor studenten geneeskunde en kinesitherapie, en voor diegenen die hun eerste stappen zetten in de complexe wereld van ergospirometrie.
Dr. Dimitri Stylemans volgde zijn opleiding aan de Vrije Universiteit Brussel en de KU Leuven. Hij is long- en revalidatiearts in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst (Azorg).
Prof. dr. Wim Janssens is long- en revalidatiearts in het UZ Leuven. Hij is hoogleraar aan de KU Leuven en doceert aan de faculteit geneeskunde en de faculteit bewegings- en revalidatiewetenschappen.
Prof. dr. Thierry Troosters is kinesitherapeut. Daarnaast is hij hoogleraar aan de KU Leuven en doceert hij aan de faculteit bewegings- en revalidatiewetenschappen.
Dr. Michaël Staes is longarts-in-opleiding aan UZ Leuven en doctoraatstudent aan KU Leuven.
We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.