Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
High fluorides ingestion through drinking water affects the body system of human being. No treatment was successful in the children with fluorosis. This study reports successful treatment of fluorosis in children and possible preventive measures. Double blind cross sectional clinical study was conducted on 200 children consuming water containing 2.4, 4.6, 5.6 and 13.5 mg/l of fluoride of various age groups. A note was made for clinical, radiological and dental fluorosis. Biochemical estimations were made for serum calcium, serum and urinary fluoride and serum parathyroid hormone. It was observed that high Fluoride ingestion causes increased parathyroid hormone secretion, which is responsible for maintaining serum calcium levels and leading to manifestations of fluorosis. The supplementation of a therapeutic regime of Calcium, Vitamin C and Vitamin D in these children reported reversal of fluorosis, indicating that this therapy can be employed successfully in children suffering from fluorosis. For prevention, Intake of fluoride can be reduced by the use of simple defluoridation technique, reducing intake of fluoride rich items and use of food rich in calcium, Vitamin C and protein.