Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
El psicólogo y economista Daniel Kahneman ganó el Premio Nobel de Economía al demostrar matemática y experimentalmente que, en la toma de decisiones bajo incertidumbre, los consumidores no actúan según lo afirmado por la teoría económica clásica en la que se asume que las personas decidimos y compramos según criterios racionales, simplemente buscando el mayor beneficio a cambio de la menor inversión posible. Después de Kahneman se considera que los consumidores deciden de manera parcialmente racional. No obstante, para la psicología, y para el marketing y la publicidad, los limitantes de la racionalidad humana son ampliamente reconocidos desde mucho tiempo atrás gracias a los aportes de Freud y sus seguidores. Mediante una investigación de tipo experimental, los autores del presente libro demuestran que la racionalidad limitada del consumidor ya está presente en los contactos iniciales con el producto por medio de los sentidos. En efecto, los resultados del presente estudio indican que la sola presencia o ausencia de publicidad, de una marca, o de una denominación de producto orgánico, incide significativamente en la evaluación sensorial de un mismo producto.