Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Dysfagie is een stoornis die zowel levenskwaliteit als levensverwachting aanzienlijk kan beïnvloeden. De zorg voor mensen met dysfagie kende de laatste decennia een enorme kwantitatieve en kwalitatieve groei. Logopedisten, verpleegkundigen en andere paramedici worden steeds beter opgeleid en de patiënt met dysfagie krijgt steeds meer therapie op maat van zijn specifieke problemen. Dit handboek biedt alles wat de hulpverlener nodig heeft voor adequate dysfagiezorg: relevante wetenschappelijke achtergrond, klinische instrumenten voor observatie en onderzoek, therapiemodellen en concrete zorgplanning voor zowel verworven dysfagie als ontwikkelingsdysfagie. Dit is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen collega’s met uiteenlopende expertise. Het is gebaseerd op recente wetenschappelijke bevindingen en de eigen klinische expertise van de auteurs. Op een bijhorende website zijn diverse invulformulieren beschikbaar: signaallijst, anamnese, verpleegkundige screening, diagnostisch onderzoek, fees-protocol, Dysfagie Handicap Index, adviezen, sondevoeding, tongkracht, motorische training, adviezen voor omgeving, voedingsanamnese, klinische evaluatie, …