• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Drying of Aromatic Plant Material for Natural Perfumes

Viplav Hari Pise, Ramakant Harlalka, Bhaskar Narayan Thorat
€ 128,95
+ 257 punten
Levertermijn 1 à 4 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Drying of Aromatic Plant Material for Natural Perfumes provides readers with a deep understanding of the fascinating world of aromatic plants, drying, extraction and perfumery. It covers the significance and global demand of essential oils, a glimpse of plant histology, secretion and storage of secondary metabolites in plant tissues, drying technologies and selection for dehydration of herbage, extraction, chemical compositions and applications. The book is organized into four sections: plant cell structures and their role during dehydration, aromatic plants and their essential oil contents, composition and contribution towards perfumery, and dehydration and extraction technologies. The book does the following:

  • Summarizes commercially important aromatic plant materials and extracted essential oil around the world and their socio-commercial impact
  • Includes structures of plant tissues, inherent mass transfer pathways, along with the presence and role of water, the understanding of which can aid dehydration and extraction
  • Describes methods for selecting drying parameters and relates drying mechanisms with microstructure
  • Discusses drying technologies for heat-sensitive materials and extraction technologies for selective component extractions
  • Covers preprocessing, extraction and standardization of essential oils for blending for different applications

This book serves as a handy tool for R&D, industrial, and academic researchers working in perfumery, fragrance, and food science, as well as chemical and agricultural engineering.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
104
Taal:
Engels
Reeks:

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9781032325026
Verschijningsdatum:
1/11/2023
Uitvoering:
Hardcover
Formaat:
Genaaid
Afmetingen:
156 mm x 234 mm
Gewicht:
340 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 257 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.