
De recente actualiteit laat er geen twijfel over bestaan: medewerkers uit diverse bedrijven en organisaties durven, willen of kunnen onvoldoende hun stem laten horen op de werkvloer. Heel veel mensen onder hen streven naar het behoud van de harmonie, ook al gebeuren er dingen op de werkvloer die ze liever niet zien of meemaken. En toch zwijgt men. Heel vaak uit angst. Ze zoeken een schijnbaar gevoel van veiligheid op in een kunstmatige harmonie. De gevolgen voor mens en organisatie zijn dan ook enorm. De individuele medewerker verliest zijn engagement en ondernemingszin. De organisatie raakt verstrikt in een negatieve bedrijfscultuur waarin innovatie en gezonde groei gefnuikt worden.
Het kan echter anders.
Dit boek staat stil bij de redenen waarom mensen doen wat ze doen. Psychologische concepten en mechanismen helpen om inzicht te krijgen in het gedrag op de werkvloer. En ja, er is een verschil in het gedrag op de werkvloer tussen Nederlanders en Vlamingen. Dit wordt op een wetenschappelijke manier in kaart gebracht. Heel wat onderzoek verrijkt met getuigenissen vanop de werkvloer maken duidelijk aan welke knoppen een organisatie kan draaien om de lieve vrede te doorbreken. Om ervoor te zorgen dat elke medewerker zonder schroom of angst zijn mening durft, wil en kan uiten. Horen, zien en spreken.
Dit boek reikt handvaten aan om te bouwen aan zo’n cultuur waar psychologische veiligheid heerst en waar snel en accuraat wordt gehandeld bij toxisch gedrag.
We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.