Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The 'water controversy' concerns one of the central discoveries of modern science, that water is not an element but rather a compound. The allocation of priority in this discovery was contentious in the 1780s and has occupied a number of 20th century historians. The matter is tied up with the larger issues of the so-called chemical revolution of the late eighteenth century. A case can be made for James Watt or Henry Cavendish or Antoine Lavoisier as having priority in the discovery depending upon precisely what the discovery is taken to consist of, however, neither the protagonists themselves in the 1780s nor modern historians qualify as those most fervently interested in the affair. In fact, the controversy attracted most attention in early Victorian Britain some fifty to seventy years after the actual work of Watt, Cavendish and Lavoisier. The central historical question to which the book addresses itself is why the priority claims of long dead natural philosophers so preoccupied a wide range of people in the later period. The answer to the question lies in understanding the enormous symbolic importance of James Watt and Henry Cavendish in nineteenth-century science and society. More than credit for a particular discovery was at stake here. When we examine the various agenda of the participants in the Victorian phase of the water controversy we find it driven by filial loyalty and nationalism but also, most importantly, by ideological struggles about the nature of science and its relation to technological invention and innovation in British society. At a more general, theoretical, level, this study also provides important insights into conceptions of the nature of discovery as they are debated by modern historians, philosophers and sociologists of science.