• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  1. Boeken
  2. Non-fictie
  3. Geschiedenis
  4. Niet-westerse geschiedenis
  5. Diet, Nutrition, and Foodways on the North Coast of Peru

Diet, Nutrition, and Foodways on the North Coast of Peru

Bioarchaeological Perspectives on Adaptive Transitions

Bethany L Turner, Haagen D Klaus
Hardcover | Engels | Bioarchaeology and Social Theory
€ 52,95
+ 105 punten
Uitvoering
Levertermijn 1 à 4 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

This book synthesizes in-depth bioarchaeological research into diet, subsistence regimes, and nutrition-and corresponding insights into adaptation, suffering, and resilience-among indigenous north-coastal Peruvian communities from early agricultural through European colonial periods.

The Spanish invasion and colonization of Andean South America left millions dead, landscapes transformed, and traditional ways of life annihilated. However, the nature and magnitude of these changes were far from uniform. By the time the Spanish arrived, over four millennia of complex societies had emerged and fallen, and in the 16th century, the region was home to the largest and most expansive indigenous empire in the western hemisphere.

Decades of Andean archaeological and ethnohistorical research have explored the incredible sophistication of regional agropastoral traditions, the importance of food and feasting as mechanisms of control, and the significance of maritime economies in the consolidation of complex polities. Bioarchaeology is particularly useful in studying these processes. Beyond identifying what resources were available and how they were prepared, bioarchaeological methods provide unique opportunities and humanized perspectives to reconstruct what individuals actually ate, and whether their diets changed within their own lifespans.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
227
Taal:
Engels
Reeks:

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9783030426132
Verschijningsdatum:
18/06/2020
Uitvoering:
Hardcover
Formaat:
Genaaid
Afmetingen:
156 mm x 234 mm
Gewicht:
526 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 105 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.