Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Vegetarisme was ooit een onvoorstelbaar fenomeen. ‘Spoedig van honger omkomen’ was het lot van mensen met een plantaardig dieet, aldus de gezaghebbende Gezondheidsleer voor ontwikkelden van alle standen van Nederland in 1879. In onze eeuw nemen vegetariërs en vegans snel in aantal toe, net als de zogeheten flexitariërs en flexinisten. Dat is niet zo gek: we maken ons zorgen over het welzijn van dieren, klimaatverandering, het verlies aan biodiversiteit en gezondheidsrisico’s. Maar hoe is vegetarisme en veganisme eigenlijk ontstaan? Wie is er met een vleesloos dieet begonnen?
In Dierloos legt Verdonk de wortels bloot, introduceert vegetarische voormannen en -vrouwen en beschrijft de ontwikkeling en verspreiding van vegetarische ideeën en praktijken en tegenwind die vegetariërs ervaren.