Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Der Chemiker und Buchautor Prof. Georg Schwedt (ehemals Lehrstuhl Analytische Chemie, TU Clausthal - heute wohnhaft in Bonn) hat im Sommer/Herbst 2022 die Bäche im Brohl- und Vinxtbachtal erkundet und an fast 50 ausgewählten Stellen Wasserproben entnommen und analysiert. Angeregt durch die Bemühungen des in der Mitte des 19. Jahrhunderts im Schloss Burgbrohl tätigen Arztes und Balneologen Otto EWICH um einem Kurbetrieb im Brohltal hat er mithilfe zahlreicher Informationen eine historisch-ökologische Gewässerkunde für beide Regionen verfasst.Schwedt hat zwischen 2010 und 2013 bereits die Bücher "Mineral- und Heilwässer vom Rhein, von der Ahr und der Eifel" sowie "Eifelquellen - Gesundbrunnen seit der Römerzeit" und "Zwei Jahrtausende Tönissteiner Mineralwasser" sowie 2022 "Bonner Bäche - Von der Quelle bis in den Rhein" und "Bornheimer Bäche - Von Alfter und Roisdorf bis Wesseling" veröffentlicht. Durch die Berücksichtigung charakteristischer Eigenheiten beider Täler, die durch den Lauf jeweils eines Baches, die Geologie und die Geschichte entscheidend geprägt sind, sollen mit Wanderungs- und Exkursionsvorschlägen möglichst viele unterschiedliche Interessen von Bewohnern und Besuchern in diesem Gebiet der Eifel angesprochen und viele auch zu eigenen Exkursionen angeregt werden.