Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The objective of the study was to investigate the effects of dietary α-lipoic acid (ALA) and α-tocopherol acetate (AT) on meat quality, ALA, AT content and lipid oxidation in broiler white and red meat. ALA and AT increased in the tissue thus reducing lipid oxidation. There was a progressive increase in oxidative stability as dietary ALA level increased in the boiler feed. Different combination of ALA (25, 75, 150 mg/kg feed) with AT (200 mg/kg feed) supplemented in the broiler feed significantly reduced the fat deposition and increased water content in both red and white meat however; there was no momentous change in the protein content. Thiobarbituric acid reactive substances (TBARS) significantly decreased in the group receiving high dose of ALA probably due to more accumulation of ALA and AT. Likewise, total phenolic contents (TPC) and free radical scavenging activity increased in meat cuts as the concentration of ALA increased with constant level of AT supplemented feed. Conclusively, stability of the broiler meat tissues increased by using ALA supplemented in feed.