Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
It is well established that fermentable carbohydrates and microorganisms in plaque play a significant role in pathogenesis of dental caries. The sugar most commonly associated with dental caries is sucrose and has been termed as the 'arch criminal of dental caries'. The properties of carbohydrates that make them more cariogenic include type of sugar, consistency, oral retention, concentration of sugar, and frequency of ingestion. Cariogenic microorganisms in dental plaque metabolize fermentable carbohydrates into organic acids, which in turn cause demineralization of the enamel below the critical pH. Thus salivary pH plays an important role in initiation of caries. Since cariogenic effects are, in part, related to the retention time of carbohydrates in the mouth as a result of their acidogenicity, the role of saliva in oral carbohydrate clearance is of primary interest. The salivary clearance of sugars is influenced by the properties of the foodstuff, the amount of ingested carbohydrate the sampling site in the mouth and physiological factors such as the volume of saliva present in mouth before and after swallowing.