Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  1. Boeken
  2. Non-fictie
  3. Wetenschap
  4. Geneeskunde
  5. Dental Plaque's Role in Clearance of Salivary Sucrose

Dental Plaque's Role in Clearance of Salivary Sucrose

Salivary Sucrose Clearance

Arvind Verma, Uma Dixit, Rahul Hegde
Paperback | Engels
€ 48,45
+ 96 punten
Levertermijn 1 à 4 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

It is well established that fermentable carbohydrates and microorganisms in plaque play a significant role in pathogenesis of dental caries. The sugar most commonly associated with dental caries is sucrose and has been termed as the 'arch criminal of dental caries'. The properties of carbohydrates that make them more cariogenic include type of sugar, consistency, oral retention, concentration of sugar, and frequency of ingestion. Cariogenic microorganisms in dental plaque metabolize fermentable carbohydrates into organic acids, which in turn cause demineralization of the enamel below the critical pH. Thus salivary pH plays an important role in initiation of caries. Since cariogenic effects are, in part, related to the retention time of carbohydrates in the mouth as a result of their acidogenicity, the role of saliva in oral carbohydrate clearance is of primary interest. The salivary clearance of sugars is influenced by the properties of the foodstuff, the amount of ingested carbohydrate the sampling site in the mouth and physiological factors such as the volume of saliva present in mouth before and after swallowing.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
80
Taal:
Engels

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9783659129919
Verschijningsdatum:
31/05/2012
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
Trade paperback (VS)
Afmetingen:
152 mm x 229 mm
Gewicht:
127 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 96 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.