
De bedoeling was enerzijds om de work/life-balans van werknemers te verbeteren. Dit is het begrip “werkbaar werk”. Tegelijkertijd wilde de wetgever meer flexibiliteit voor de werkgevers creëren, vanwaar de term “wendbaar werk”.
Het maatschappelijk belang van deze moeilijke afweging was groot. De flexibilisering van de arbeidsduurreglementering kan immers een tool zijn om jobs te creëren en de economie aan te zwengelen.
Maar anderzijds moeten de werknemers zelf nog wel kunnen volgen. Het aantal mensen dat vandaag te kampen heeft met stress, burn-out, etc. piekt. De auteurs hebben onderzocht of de wetgever al dan niet in zijn opzet geslaagd is en waar er nog ruimte is voor verbetering of nood aan aanpassing. Hun kritische bedenkingen worden u als lezer daarbij niet onthouden.
De reeks Tewerkstellen Topics belicht actuele onderwerpen uit het sociaal recht. De teksten zijn praktisch opgevat, maar besteden ook aandacht aan de belangrijkste wetteksten en recente rechtspraak.
Steeds mee blijven in uw vakgebied? Met een reeksabonnement ontvangt u automatisch elke nieuwe uitgave in deze reeks, en dat aan een voordelige abonnementsprijs, die 20% goedkoper is dan een losse uitgave.
We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.