Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Le nom de cette région évoque immédiatement de grasses prairies avec du bétail et des pommiers en fleur. La campagne normande est un modèle d’équilibre, entre cultures, bois et prairies. Toujours présente, à peu de distance, la mer a joué un grand rôle dans la vie des hommes de Normandie et le Normand du bord de mer a toujours été pêcheur et paysan. Cette géographie a imprimé sa marque sur la cuisine normande et, peut-être ici plus qu’ailleurs, les produits locaux ont dominé dans cette gastronomie. Les produits de l’élevage, lait, beurre, fromages et surtout crème qui ont une très grande place dans les recettes. Fruits et bien évidemment les pommes dont la Normandie possède une très grande variété. Produits de la pêche côtière vendus chaque jour dès le retour du port, produits de la pêche au rocher : coquillages, crabes, crevettes, moules qui font l’ordinaire des Normands. Enfin, la richesse des prairies normandes donne un magnifique bétail et des volailles à l’origine de recettes célèbres : andouille, tripes, canard rouennais. Comme dans toute la France, la cuisine normande se fait plus légère aujourd’hui, mais elle n’en perd pas pour autant son charme. Christian Délu, auteur de La Cuisine des Français, se souvient de ses ancêtres normands et nous présente ses recettes.