Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
When you consider the size of Korea's population and the breadth of its territory, it's easy to see that this small region has played a disproportionately large role in twentieth-century history. The peninsula has experienced colonial submission at the hands of Japan, occupation by the United States and the Soviet Union, war, and a national division that continues today. Cuisine, Colonialism and Cold War traces these developments as they played out in an unusual sphere: Korea's national cuisine, which is savored for its diversity of ingredients and flavor. Katarzyna J. Cwiertka shows that many foods and dietary practices identified as Korean have been created or influenced by its colonial encounters, and she uncovers how the military and the Cold War had an impact on diet in both the North and South. Surveying the manufacture and consumption of rice and soy sauce, the rise of restaurants, wartime food, and the 1990s famine that still affects North Korea, Cwiertka illuminates the persistent legacy of Japanese rule and the consequences of armed conflicts and the Cold War. Bringing us closer to the Korean people and their daily lives, this book shines new light on critical issues in the social history of this peninsula.