Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
En Criados, nodrizas y amos. El servicio doméstico en la formación del mercado de trabajo madrileño, 1758-1868, se analizan las distintas fu nciones que desempeña el servicio doméstico en la formación de los mer cados urbanos de trabajo, especialmente como canal de inserción de los inmigrantes de origen campesino. El sector, que de mayoritariamente m asculino en todas las ciudades europeas en el siglo XVIII pasó a ser m ayoritariamente femenino durante el siglo XIX, permite también analiza r la distinta posición que hombres y mujeres ocupaban en los mercados de trabajo, que se pone aquí en relación con la evolución de las ideas , de la legislación y del consumo familiar de bienes y servicios.Car men Sarasúa es licenciada en Historia Contemporánea por la Universidad Complutense de Madrid y Master of Arts in labor Economics por la New School for Social Research de Nueva York. Es actualmente investigadora del departamento de Historia del Instituto Universitario Europeo de F lorencia (Italia), donde concluye su tesis doctoral sobre las formas q ue adopta en España, a partir del siglo XVIII, la expansión del trabaj o asalariado y su relación con la transformación contemporánea del tra bajo familiar en la agricultura y en las manufacturas.