Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The study of consumption, including such aspects as social differentiation, communication and the change of needs, has become a major field of study within material culture research. This volume unites a number of contributions with an anthropological approach focusing on the micro level. The holistic perspective of each of the contributions includes the observation of the widest range of local practices with regard to consumer goods. Ethnographic fieldwork shows that consumption in Africa, although related to the acquisition of globally accessible goods, is localized and appropriated. Thus, these consumer goods become part of the local material culture. The contributions of this volume are the outcome of a workshop held at the African Studies Centre at Bayreuth University. Each chapter deals with the social dynamics engendered by new modes of consumption in a specific area. All contributions, reporting from different parts of Africa like Côte d'Ivoire, Zambia, Tanzania, Nigeria, Burkina Faso and Niger, are based on extended ethnographic research. Cover Photos: Bicycle owner and vendor of locally brewed beer in Kollo (Dép. de Tiébélé) on the way for the market, woman selling millet on the market of Zabré (both Burkina Faso)