Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Circular economy for food E-BOOK

Matter, energy and knowledge, in a circle

Franco Fassio, Nadia Tecco
E-book | Engels | Saggistica ambientale
€ 18,00
+ 18 punten
Onmiddellijk beschikbaar
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Onmiddellijk geleverd via e-mail

Omschrijving

The ways in which we produced and consumed food in the last fifty years had devastating impacts on ecosystems and human societies. The agro-industrial sector in fact contributed exceeding 4 of the 9 thresholds that determine the planetary limits - climate change, loss of biodiversity, alterations to the nitrogen and phosphorus cycle, changes in land use. The consumption of unhealthy food is causing very serious health problems, and while almost a billion people do not have food, we throw away quantities of food that would be enough to feed them without problems. It's clear that the current system, based on a strictly linear logic, does not work, and that the transition to a circular economy would bring enormous benefits to the environment and to consumers. A logic that can be partially attributed to the knowledge and traditions of rural culture, in which everything was reused, and which could encourage awareness of the dynamics and cultural relations underlying the act of eating, encouraging the food system to identify a new balance. Circular Economy for Food takes stock of the ongoing transformation, and in addition to the contributions of some of the most prestigious italian experts, presents 40 case studies dedicated to companies in the food sector that focused on circularity to pave the way for innovations able to reduce waste and improve the eco-effectiveness and efficiency of products, services and processes in the food system.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
100
Taal:
Engels
Reeks:

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9788866272588
Verschijningsdatum:
18/09/2018
Uitvoering:
E-book
Beveiligd met:
Adobe DRM
Formaat:
PDF
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 18 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
SOLDEN

30% korting

op een mooie selectie boeken en papierwaren
SOLDEN
Solden: 30% korting op boeken en papierwaren
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.