• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  1. Boeken
  2. Vrije tijd
  3. Kookboeken
  4. Basiskookboeken
  5. Chez Léon, une friture Bruxelloise depuis 1893

Chez Léon, une friture Bruxelloise depuis 1893

depuis 1893

René Sépul, Rudy Vanlancker
Hardcover | Nederlands
€ 32,00
+ 64 punten
Levering 1 à 4 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Dit boek vertelt de geschiedenis van de familietak Vanlancker, erfgenaam van de 6de generatie van het restaurant "Chez Léon". Het volgt de atypische levensloop van een man, de huidige zaakvoerder "Mr. Rudy", die in de tijdsspanne van een mensenleven van deze onderneming het meest bezochte restaurant van België heeft gemaakt.



Naast enkele anekdotes en het parcours van enkele familieleden biedt het werk de lezer een aantal specifieke recepten van gerechten die de reputatie van deze 125 jaar oude instelling hebben gemaakt.

Chez Léon... een opmerkelijke plek in hartje Brussel, Rue des Bouchers. Een unieke en authentieke sfeer. Jarenlange habitués en eendagsbezoekers ontdekken er de klassiekers van de Brusselse, Belgische en Brabantse keuken. Heel wat beroemdheden, de volledige politieke klasse en een aantal leden van de Koninklijke Familie aten er zij aan zij in een goedlachse sfeer.



Elke dag staan zijn bekende mosselrecepten, Gentse waterzooi met kip, américain préparé die in de zaal zelf wordt bereid, stoemp zoals ze nergens anders wordt gemaakt, tomate crevettes, biefstuk "Père Léon", paling in't groen of sliptongetjes op Oostendse wijze op het menu. En om het feestmaal af te sluiten een chocolademousse, geflambeerde pannenkoeken... en we vergeten er ongetwijfeld... En dat allemaal in een typisch Brusselse 'zwanze'-sfeer.



Het boek helpt u ook de oorsprong van het eten op restaurant te ontdekken door de jaren heen, de creatie van de vrije gemeenschap van het Ilot Sacré, ook wel "de maag van Brussel" genoemd en door de UNESCO geklasseerd als werelderfgoed, maar ook de mytilicultuur, die heel wat minder bekend is bij het grote publiek, het bier brouwen sinds de Middeleeuwen en ten slotte de fameuze ontstaansgeschiedenis van de fritten...

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
380
Taal:
Nederlands
Geïllustreerd:
Ja

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9782930974026
Verschijningsdatum:
18/10/2018
Uitvoering:
Hardcover
Afmetingen:
224 mm x 260 mm
Gewicht:
1600 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 64 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
BOOK FRIDAY

50% korting

op een grote selectie boeken
BOOK FRIDAY
Black Friday: 50% korting op boeken
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.