Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Mature seeds of groundnut varieties (Golden, Bari-2007, Chico, P.W, No.334, 2KCG020, 2KCG017, 96CG005, 01CG005 and 02CG005) were procured from Barani Agricultural Research Institute (BARI) Chakwal, Pakistan and were evaluated for chemical and fatty acids profile. BARI-2000 gave maximum (100-seed) weight 60.26g and width/length ratio was found to be highest in Chico (0.66) seeds. 01CG009 gave highest crude protein content 31.69%. The fat content of groundnut varieties 02CG005, 96CG005, P.W, 2KCG017, Chico, 01CG009, 2KCG020, No. 334, BARI-2000, Golden was 49.9, 42.65, 44, 46.65, 41.38, 45.31, 50.39, 51.82 and 43.3% respectively. The iron (Fe) content was found to be maximum (3.68 mg/100g) in groundnut variety Chico. The results of the present study indicated that groundnut varieties differ in their oil and protein contents. Most important varieties in this respect were Bari-2000 and 01CG009 varieties which should be recommended for commercial utilization.