Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The literature on cavitation chemistry is ripe with conjectures, possibilities, heuris- tic arguments, and intelligent guesses. The chemical effects of cavitation have been explained by means of many theories, consisting of empirical constants, adjustable parameters, and the like. The chemists working with cavitation chemistry agree that the phenomenon is very complex and system specific. Mathematicians and physi- cists have offered partial solutions to the observed phenomena on the basis of cavitation parameters, whereas chemists have attempted explanations based on the modes of reaction and the detection of intermediate chemical species. Nevertheless, no one has been able to formulate a unified theme, however crude, for its effects on the basis of the known parameters, such as cavitation and transient chemistry involving extremely high temperatures of nanosecond durations. When one surveys the literature on cavitation-assisted reactions, it is clear that the approach so far has been "Edisonian" in nature. While a large number of reactions have showed either enhanced yields or reduced reaction times, many reactions have remained unaffected in the presence of cavitation. The success or failure of cavitation reactions ultimately depends on the collapse of the cavity. Cavitation chemistry is based on the principles of the formation of small transient cavities, their growth and implosion, which produce chemical reactions caused by the generation of extreme pressures and temperatures and a high degree of micro- turbulence.