• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  1. Boeken
  2. Non-fictie
  3. Geschiedenis
  4. Niet-westerse geschiedenis
  5. Catharine Parr Traill's the Female Emigrant's Guide

Catharine Parr Traill's the Female Emigrant's Guide

Cooking with a Canadian Classic Volume 241

Catherine Parr Traill
Hardcover | Engels | Carleton Library | nr. 241
€ 167,95
+ 335 punten
Uitvoering
Verwachte leverdatum onbekend
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

What did you eat for dinner today? Did you make your own cheese? Butcher your own pig? Collect your own eggs? Drink your own home-brewed beer? Shanty bread leavened with hops-yeast, venison and wild rice stew, gingerbread cake with maple sauce, and dandelion coffee - this was an ordinary backwoods meal in Victorian-era Canada. Originally published in 1855, Catharine Parr Traill's classic The Female Emigrant's Guide, with its admirable recipes, candid advice, and astute observations about local food sourcing, offers an intimate glimpse into the daily domestic and seasonal routines of settler life. This toolkit for historical cookery, redesigned and annotated in an edition for use in contemporary kitchens, provides readers with the resources to actively use and experiment with recipes from the original Guide. Containing modernized recipes, a measurement conversion chart, and an extensive glossary, this volume also includes discussions of cooking conventions, terms, techniques, and ingredients that contextualize the social attitudes, expectations, and challenges of Traill's world and the emigrant experience. In a distinctive and witty voice expressing her can-do attitude, Catharine Parr Traill's The Female Emigrant's Guide unlocks a wealth of information on historical foodways and culinary exploration.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
608
Taal:
Engels
Reeks:
Reeksnummer:
nr. 241

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9780773549296
Verschijningsdatum:
22/06/2017
Uitvoering:
Hardcover
Formaat:
Genaaid
Afmetingen:
178 mm x 203 mm
Gewicht:
1065 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 335 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.