Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The present study deals with the callogenesis and micropropagation of grapes (Vitis vinifera L.) and biochemical investigation of protein content and peroxidase activity during different stages of growth. In the protocol of micropropagation, four different types of media with different concentration of auxin, cytokinin and their combinations were used. Best result was obtained with the TDZ 25.0 (µM) with 90% frequency rate. In the induction of callogenesis procedure, three different types of media concentration of auxin, cytokinin and their combination were used with leaf and node as explant. The best result observed from leaf explant obtained from 2,4-D 3.0 (mg/l) with maximum 90% frequency rate. Best result for callus formation from nodal explant obtained from 2,4-D 3.0 + BAP 1.0 + 1.0 TDZ (mg/l) with 90% frequency rate.In the estimation of soluble protein content best result of in vivo grown cultures obtained from leaf explant (0.085 ± 0.643) in 3rd subculture. In the comparison of specific activity of peroxidase enzyme, best result of in vivo grow cultures obtained from shoot tip explant (0.00063 ± 0.692) in 3rd subculture.