Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Invertase (β-D (fructofuranosidase, EC 3.2.1.26) is one of the important commercial enzymes used in food industry. It catalyses the reaction of detachment of the terminal non-reducing β-D-fructofuranoside residue in β-D-fructofuranosides. A wide range of microorganisms produce Invertase and can, thus, utilize sucrose as the only carbon source and as inducer of such enzyme. Food processing industry produces an enormous amount of carbohydrate wastes, which pose increasing disposal costs and environmental challenges. Beside their pollution and hazardous aspects, these organic wastes are rich in biodegradable materials, and have potential to be used as suitable substrates for biotechnological productions. The present study was planned to produce Invertase from indigenous wastes including carrot and potato peels, as substrates for Aspergillus species through solid state fermentation (SSF). For this purpose, five different species were screened. Higher activities of Invertase were produced by Aspergillus niger on carrot peels and A.terreus on potato peels. Hence this study may helpful to produce, purify and characterize the enzyme by using the food processing wastes.