Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Aureobasidium pullulans, popularly known as black yeast, is one of the most widespread saprophyte fungus associated with wide a range of terrestrial and aquatic habitats, in temperate and tropical environment. It is a polymorphic fungus able to grow in single yeast-like cells or as septate, polykaryotic hyphae showing synchronous conditions, with budding cells. This fungus has been exploited potentially for commercial production of various enzymes (amylase, xylanase, and pectinase etc.), single cell protein, alkaloids and a polysaccharide namely pullulan. In the light of the above facts, this review article has emphasized on the orientation, morphology, biochemical characteristics, habitats and its economic potentials with special reference to pullulan.