Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
In januari gratis thuislevering in België (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel
Omschrijving
It is now more than 100 years since certain detrimental effects on the ductility of iron were first associated with the presence of hydrogen. Not only is hydrogen embrittlement still a major industri- al problem, but it is safe to say that in a mechanistic sense we still do not know what hydrogen (but not nitrogen or oxygen, for example) does on an atomic scale to induce this degradation. The same applies to other examples of environmentally-induced fracture: what is it about the ubiquitous chloride ion that induces premature catastrophic fracture (stress corrosion cracking) of ordinarily ductile austenitic stainless steels? Why, moreover, are halide ions troublesome but the nitrate or sulfate anions not deleterious to such stainless steels? Likewise, why are some solid metals embrit- tled catastrophically by same liquid metals (liquid metal embrit- tlement) - copper and aluminum, for example, are embrittled by liquid mercury. In short, despite all that we may know about the materials science and mechanics of fracture on a macroscopic scale, we know little about the atomistics of fracture in the absence of environmental interactions and even less when embrittlement phe- nomena such as those described above are involved. On the other hand, it is interesting to note that physical chemists and surface chemists also have interests in the same kinds of interactions that occur on an atomic scale when metals such as nickel or platinum are used, for example, as catalysts for chemical reactions.