Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
As in other scientific fields, the importance of boundary areas in wood research, such as that between lignin chemistry and hemicellulose chemis- try, continues to increase. Although the utilization of individual wood components has advanced to an appreciable extent, research into oligo- merie or polymerie compounds of two or more different components has made little progress. By contrast, in other fields, glycoproteins and pro te- oglycans have been found to form biochemical active centers in enzymes and microbes. The association between lignin and carbohydrates in lignified plants was first recognized in 1866. However, research has advanced slowly because of difficulty in the isolation and determination of wood glycocon- jugates, whieh likely have an important influence on the formation of wood, pulping behavior, pulp quality and digestibility by ruminants. Most plants contain both hydrophilie polysaccharides and hydrophobie lignins in their tissues. Lignins have been recognized to not only give mechanieal strength or rigidity to a tree or wood, but also to prevent invasion by fungi, and provide cell wall material, especially in the tracheids and vessels that deliver water extracted from the soil to the top of woody plants. How- ever, in trees, lignins have been found to interact with the polysaccharides, partieularly hemicelluloses, with whieh they coexist, leading to the forma- tion of another chemical component, a kind of glycoconjugate. Therefore, it is necessary to inc1ude lignin or p-hydroxycinnamie acids in any discus- sion on wood hemieelluloses.